Ganoderma este denumirea ştiinţifică a ciupercilor. Există aproximativ 2500 de specii de Ganoderma în lume iar numărul acestora creşte pe măsură ce oamenii de ştiinţă descoperă alte şi alte specii. Aceste descoperiri acţionează ca un catalizator pentru activitatea de cercetare a Ganodermei de către compania Gano Excel.
Pornind de la interesul faţă cultivarea anumitor specii de Ganoderma in plantatii, domnul Leow Soon Seng şi-a început, în anul 1983, cercetarea asupra diverselor specii de ciuperci din Malaezia.
El a descoperit că temperatura (28-32 Celsius) şi nivelul de umiditate al Malaeziei sunt foarte favorabile cultivării Ganodermei. După efectuarea unor diferite teste şi experienţe, el a descoperit că Ganoderma Lucidum are cea mai mare valoare terapeutică comparată cu celelalte tipuri de ciuperci.
Din cele 200 de specii de ciuperci, doar şase aveau o mare valoare terapeutică. Ca urmare, din acestea şase avea să se producă Ganoderma Gano Excel.

Domnul Leow a adoptat cultura ţesutului şi metoda 100% organică de cultivare a Ganodermei. El utilizează compost din sol argilos şi coji de plante, făină de orez integral şi rumeguş de arbore de cauciuc ca mediu de plantare. Nu se utilizează substanţe chimice, pesticide sau hormoni.
Expunerea la soare este şi ea controlată astfel încât să se asigure menţinerea proprietăţilor terapeutice.

Perioada de maturizare a Ganodermei durează trei luni, după care se recoltează sub o atentă supraveghere.

Ganoderma Gano Excel este produsă dintr-o mixtură de 6 specii de Ganoderma – „Regele
Plantelor”. Această ciupercă ajută la întărirea sistemului imunitar al organismului şi facilitează procesul de vindecare. Ea are totodată capacitatea de a spori rezistenţa organismului la boli.

Valoarea farmacologică :
• Polizaharide
• Germaniu organic
• Adenozine
• Triterpenoide
• Esenţă ganodermică
Ganoderma conţine mai mult de 200 de elemente active care pot fi împărţite în trei categorii: 30%
dintre ele sunt solubile în apă, 65 % elemente solubile organice şi 5 % elemente solubile volatile.
Proprietăţi :
1.Polizaharide
– întăreşte sistemul imunitar
– echilibrează nivelul glucidelor în sistemul sanguin
2. Germaniu organic
– creşte nivelul oxigenului din sistemul sanguin
– anti-oxidant specific ce reduce radicalii liberi şi efectele secundare ale câmpului
electromagnetic
– echilibrează functionarea moleculelor din preajma celulelor canceroase
3. Adenozine
– reduce colesterolul şi grăsimile
– împiedică fragmentarea plăcilor care pot produce blocaje în sistemul sanguin
– uşurează circulaţia sângelui în vasele blocate de depuneri de grăsimi şi lipide
– echilibrează rata metabolică şi revitalizează corpul
4.Triterpenoide
– întăreşte sistemul digestiv
– construieşte protecţia împotriva alergiilor
– reduce colesterolul şi conţinutul de substanţe grase
5.Esenţă ganodermică
– tratează probleme ale pielii,
– dă strălucire tenului şi catifelează pielea

Ganoderma Lucidum,

a carei denumire in limba chineza este lingzhi (ceea ce se traduce prin „planta spiritului”),a fost observata crescand peste tot prin curtea palatului imperial in vremea domniei lui Han Wu Di ,in urma cu aproximativ 2100 de ani.Faptul a fost considerat a fi un semn divin,datorat meritelor si virtutilor deosebite ale imparatului.Acesta imbratisase ideile confucianiste si i se prezisese protectia Cerului pentru o cat mai lunga si prospera domnie in fruntea imperiului.

Profund impresionati,oficialii curtii au cerut poporului sa includa produselor percepute drept bir si aceasta miraculoasa ciuperca.Obiceiul s-a pastrat si pe parcursul dinastiilor urmatoare,misterul ce inconjura ciuperca Ganoderma Lucidum ,alaturi de greutatea cu care putea fi gasita si recoltata ,culminand cu declararea ei drept „planta a spiritualitatii si prosperitatii” de catre adeptii taoismului.Acestia erau convinsi ca un consum indelungat de Ganoderma aduce nemurirea.

Reclame